wtorek, 15 marca 2016

Ciasto z czerwonej fasolki

Zainteresowała mnie tym ciastem blogerka Rock Glam Princess. Przepis wybrałam ze stronki www.poezja-smaku.pl. Ciasto się udało i wędruje do moich ulubieńców.
Składniki


1 puszka fasoli czerwonej 400g   
3 jajka
3 łyżeczki gorzkiego kakao
3 łyżki oleju rzepakowego
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
1/2 szklanki cukru 80g
1 łyżeczka kawy instant 
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sok z połowy pomarańczy oraz starta z niej skórka
szczypta soli
Czekoladę trzemy lub siekamy.
Blendujemy fasolkę na gładką masę.
Następnie kolejno dodajemy: jajka, kakao, olej, cukier, kawę, proszek do pieczenia, sok oraz otartą skórkę z pomarańczy i dalej blendujemy.
Na końcu wsypujemy czekoladę - mieszamy łyżką i pieczemy w foremce keksówce.
Wykładamy formę papierem i pieczemy  ok. 45 min. w 175 C.
Smacznego!
Ps. możemy również oblać dodatkowo dla kontrastu białą czekoladą lub posypać kandyzowaną skórką z pomarańczy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz